Skeniranje dokumenata

Skeniranje dokumenata je proces digitalizacije papirne dokumentacije i njihovo prevođenje u elektronski format. Skeniranjem (digitalizacijom) dobijate vernu elektronsku kopiju vaših dokumentata. U zavisnosti od tipa i dimenzije dokumenata primenićemo adekvatan proces za skeniranje dokumenata u cilju dobijanja što kvalitetnijeg digitalnog zapisa. Ukoliko dokumentacija do formata A3 nije povezana (ili ukoričena sa mogućnošću raskoričavanja), za skeniranje koristimo brze skenere sa automatskim provlačenjem originala kroz skener. To nam omogućava da u kratkom roku obradimo veliku količinu dokumentacije bez gubitka kvaliteta. Ukoliko materijal ne može da se raskoriči (knjige, zapečaćeni arhitektonski projekti do formata A3) skeniranje obavljamo stranu po stranu. Skeniranje može biti crno-belo ili u boji. Elektronsku kopiju vaših dokumenata možemo arhvirati na USB, CD, DVD u PDF, TIF ili JPG formatu.

Za skeniranje velikog formata koristimo crno-beli skener širine 914mm. Detaljnije možete saznati na strani skeniranje velikih formata.

Pored skeniranja dokumenata možemo skenirati fotografije, slajdove, rendgen snimke, snimke magnetne rezonance.

skeniranje dokumenata

2 thoughts on “Skeniranje dokumenata”

    1. Poštovana!
      Nakon skeniranja crteža dobija se rasterski format bez obzira da li je skeniranje izvršeno u PDF formatu. Podatke možete menjati u nekom programu za obradu slika kao što je Adobe Photoshop.

Comments are closed.